Enfrontaments a Hamburg (Alemanya) durant manifestació massiva en defensa per la Rote Flora, els refugiats i els edificis Esso

El passat 21 de desembre es va celebrar a Hamburg una manifestació massiva que va aplegar milers de persones vingudes de tot el país. Sota la consigna principal “La ciutat ens pertany a tots” els col·lectius organitzadors van aconseguir unir forces des de tres lluites diferents però interconnectades: la defensa de l’emblemàtic centre social ocupat Rote Flora (recentment amençat de desallotjament), la lluita contra el procés de gentrificació que vol enderrocar vivendes populars (edifics Esso), i la solidaritat amb els refugiats i refugiades que lluiten contra la maquinària de deportació i les estrictes lleis de immigració del sistema alemany.

Als pocs minuts de començar la mani, les 8000 persones que la formaven van ser aturades per ofensiva de la policia antidisturbis, que amb canons d’aigua, gas lacrimògen, porres i gossos van provocar ferits i detencions. La reacció de gran part de la manifestació va ser respondre a l’atac amb pedres, bengales i ampolles, mantenint un enfrontament just al davant de la Rote Flora, i aconseguint també ferir alguns antidisturbis. Posteriorment, donada la impossibilitat de continuar la marxa com un sol bloc, la manifestació es va dispersar en grups més petits que es van dispersar per la ciutat aixecant barricades, enfrontant-se a la policia i atacant bancs, comerços de luxe, immobiliàries i objectius similars, desbordant el dispositiu que els cossos policials havien establert per a controlar la situació.

roteflora1

roteflora3

roteflora2roteflora4roteflora5

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.