Recull d’accions internacionals en solidaritat amb els anarquistes detinguts a Barcelona

“la cuestión social (…) hoy más que nunca, debe hacer saltar el marco del Estado-nación y, a la vez, hacer desvanecerse cualquier internacionalismo abstracto. Cuando uno se sitúa en este contexto internacional, corre el gran peligro de perder el contacto social, la superficie de fricción crítica, e incluso de sustraerse a toda crítica remitiéndose a las condiciones internacionales.”

Stefan Wisniewski, ex-membre de la RAF

“Salta a la vista una nueva concepción del anarquismo de praxis muy influenciada por la web. Hay discursos y formas «de hacer» que si bien no todos pueden ser considerados nocivos, materializan dinámicas que parecen en algunos casos reproducciones mal asimiladas, y en otros meros juegos de red.”

publicació Aversion

 

El que segueix és un breu recull de les diverses mostres de solidaritat que ha generat l’operació repressiva contra 5 anarquistes el passat 13 de novembre a Barcelona, arrel de la qual encara continuen segrestats Mònica Caballero “Moniquita” i Francisco Solar “Cariñoso”.

L’objectiu concret de recopilar i mostrar aquestes informacions és traslladar als presos i procesats la força i el recolzament que les accions citades expressen. En cap cas una llista d’aquest tipus podria servir per avaluar les nostres forces, o caracteritzar la nostra lluita.

En aquest sentit, no podem deixar d’estar d’acord amb els companys d’Aversion a l’hora d’assenyalar certes dinàmiques que sota el pretext d’internacionalitzar i difondre la lluita, la descontextualitzen del seu medi real i la situen en una “àgora virtual” on la lògica quantitativa, l’espectacularitat, la ideologització i l’autoreferencialitat, són les regles d’un joc cibernètic que discorre en el creuament de comunicats a Internet.

El veritable potencial de l’acció directa, de l’atac a les estructures de dominació, i la solidaritat revolucionària, només es pot desenvolupar en funció de les característiques específiques del context en el que ens trobem. Això significa, no refugiar-se en un ghetto abstracte i virtual, sinó atrevir-se a encarar les contradiccions i les dificultats que trobem als nostres carrers, allà on veritablement podem generar relacions i pràctiques que propaguin la revolta.

 solidaritat-moni-cari

16.11 Concentració a l’embaixada espanyola de Xile, a la ciutat de Santiago. Després de desplegar pancartes, es monta un dispositiu policial que posteriorment ataca i deté algunes de les persones concentrades.

18.11 Col·loquen pancarta al barri d’Exarchia (Atenes) en solidaritat amb les procesades.

22.11 Un grup de companyes es concentra a la seu barcelonesa del diari El Pais -especialment “entusiasta” en la persecució mediàtica contra els detinguts- repartint octavetes que assenyalen el periodista concret que ha estat atacant els companys amb els seus escrits. Posteriorment es realitza una manifestació espontànea pel centre de Barcelona.

24.11 Un grup entra a la catedral de Berlin (Alemanya) i desplega una pancarta en solidaritat amb les detingudes.

25.11 Trenquen els vidres d’una sucursal del Banc Santander a Berlin (Alemanya)

29.11 Intervenció al centre d’Atenes, repartint propaganda i realitzant pintades, en solidaritat amb aquests i altres anarquistes presos.

01.12 Es col·loquen pancartes als carrers de Braga (Portugal), al·ludint al cas repressiu.

06.12 Un grup d’unes 60 persones recorre Sant Andreu durant les Festes Majors del barri, enganxant cartells, repartint octavetes, desplegant pancartes i realitzant pintades en solidaritat amb les persones processades.

12.12 Manifestació a l’embaixada espanyola de Montevideo (Uruguay)

12.12 Tall de carrer i llançament de propaganda a Santiago (Xile)

16.12 Trenquen els vidres de tres cotxes patrulla que es trobaven aparcats davant d’una presó municipal a la ciutat d’Olympia (EEUU).

16.12 Atac incendiari a una sucursal del Banc Santander a Porto Alegre (Brasil)

16.12 Cinc presos polítics es declaren en vaga de fam a Xile com a mostra de solidaritat amb els dos anarquistes presos.

19.12 Sabotegen càmeres de videovigilància al barri de Guinardó (Barcelona)

19.12 Atac incendiari a esglèsia de Reus, on calen foc a un pneumàtic davant el portal i pinten amb spray “Llibertat preses”.

20.12 Un grup d’unes 20 persones talla els carrers prop de la Universitat de Santiago (Xile) i es desplaça fins a un centre comercial proper, on llança còctels molotov contra un gran arbre de nadal. Nou persones són detingudes. Una d’elles ingressa en presó preventiva acusat d’haver-se resistit a la detenció atacant un poli amb una navalla.

21.12 Una manifestació d’unes 250 persones recorre el centre de Barcelona. S’ataquen alguns bancs, es realitzen pintades, es reparteix propaganda, es llencen objectes als antidisturbis, i es creuan contenidors en flames. Cap detingut/da.

21.12 Pengen una pancarta solidaritzant-se amb els dos presos anarquistes a la localitat d’Altsasu (Pais Basc)

21.12 Pengen una pancarta solidaritzant-se amb els dos presos anarquistes a Tessalònica (Grècia)

21.12 Sabotatge a un caixer automàtic a la localitat d’Altsasu (Pais Basc)

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.